profile-marleen-wiersma
Contact met
Marleen
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
Volg ons
profile-marleen-wiersma

Marleen Wiersma

Designer & Front-end Developer

marleen@afix.nl

Toe aan een nieuwe website? Marleen helpt je graag.


  Particle Particle Particle
  Particle Particle Particle
  Blog
  De 6 beste tips om meer uit je website te halen
  09 maart 2015
  Websites
  Particle Particle Particle Particle
  Blog

  De 6 beste tips om meer uit je website te halen

  09 maart 2015
  Websites
  Particle Particle Particle Particle

  Een website moet niet alleen goed ogen, het moet ook meer bezoekers en hiermee meer omzet opleveren. Wat het doel van de website ook is – producten verkopen, offertes aanvragen, brochures versturen – de bezoekers moeten alles direct kunnen vinden en je moet hiervoor het doel duidelijk maken.

  In deze blog geven wij je de 6 beste tips om meer uit jouw website te halen.

  1. Zorg voor meer bezoekers op de website

  Een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de website is door hier meer bezoekers naartoe te trekken. Je kunt op allerlei manieren voor nieuwe bezoekers zorgen: schrijf een gastartikel op een website binnen deze markt, word actief op Social Media en plaats relevante berichten of schrijf je in op een forum waarop je mensen kunt helpen.

  Al deze media zorgen voor extra bezoekers op jouw website. Door media te kiezen die zo relevant mogelijk aan deze markt zijn krijg je de meest geïnteresseerde bezoekers en kun je meer verkopen.

  2. Geef de bezoeker de juiste opties

  Bedenk wat het doel van de website is. Als voorbeeld nemen wij een offerteaanvraag voor jouw diensten. Alles op de website is goed opgesteld, maar de pagina om de offerte aan te vragen zit ergens verstopt en is alleen te bereiken via een andere pagina. Jammer, want bezoekers die slechts één pagina komen bekijken zullen deze nooit zien en je verliest hierdoor direct een potentiële klant.
  Zet het hoofddoel daarom altijd prominent op de pagina zodat deze goed opvalt.

  3. Bied voldoende ondersteuning

  Als een bezoeker de benodigde informatie op een website niet kan vinden of vragen hierover heeft dan gaat hij er vaak snel vandoor en op een andere website kijken. Tenzij je de mogelijkheid biedt om gemakkelijk en direct contact met je op te nemen. Zo kan de bezoeker alle vragen stellen.

  Vermeld de contactinformatie daarom altijd duidelijk op de website en geef bezoekers meerdere opties om contact op te nemen: e-mail, telefoon, Social Media of chat.

  4. Start een goede blog

  Je website heeft regelmatig updates nodig en je kunt deze volzetten met jouw eigen kennis. Op onze website vind je veel informatie over online marketing en hoe je dit zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Je kunt op je eigen website ook via blogposts meer informatie aan bezoekers geven.

  Bovendien is een blog een ideaal medium om meer bezoekers te krijgen. Als je zoekmachine optimalisatie gebruikt binnen een blog kun je iedere week nieuwe bezoekers trekken.

  5. Blijf up-to-date met online marketing

  Je haalt meer uit de website als je altijd meegaat met de trends. Eerder schreven wij al over Facebook retargeting waarmee je verloren bezoekers weer kunt terughalen. Door allerlei verschillende soorten online marketing voor de website op te zetten kun je meer gerichte bezoekers krijgen.

  Houd daarom de laatste informatie rondom online marketing in de gaten om meer omzet te genereren.

  6. Breid regelmatig uit

  Een fysieke winkel uitbreiden is moeilijk zonder hoge kosten. Met een website is dit gelukkig een stuk gemakkelijker. Nieuwe pagina’s hebben een grote invloed op het aantal bezoekers dat de website krijgt, de hoeveelheid producten die je kunt aanbieden en de verzameling met informatie die je kunt bieden. Door regelmatig uit te breiden bied je niet alleen extra’s voor de nieuwe bezoekers aan, maar ook voor de terugkerende bezoekers.
  Maak geregeld nieuwe pagina’s aan om de bezoekers te voorzien van de beste informatie of om een nieuw assortiment aan producten op te stellen.

  Haal meer uit je website met Afix

  Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in het opzetten en onderhouden van online marketing-campagnes waarmee je meer uit je website zult halen: meer naamsbekendheid, meer bezoekers en hiermee meer omzet. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor jouw website.