afix_alyssa-van-tiel
Contact met
Alyssa
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
afix_alyssa-van-tiel

Alyssa van Tiel

Creative Marketeer

alyssa.vantiel@afix.nl

Wil jij het maximale uit je social media campagnes halen? Kom in contact met Alyssa!

Online marketing

Pinterest advertising

Verken de digitale winkelstraat van Pinterest, waar creativiteit en strategie samensmelten om jouw merk in de schijnwerpers te zetten.

Pinterest advertising door Afix
Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar

Pinterest advertising: jouw online showroom

Hoe snel Pinterest gebruikers naar je website klikken? Sneller dan je ‘Pin it’ zegt! Met een kleurrijk palet aan pins, foto’s en video’s krijgen producten en diensten een podium voor een breed publiek dat hongerig is naar inspiratie. Ben je ready om jouw merk meer naamsbekendheid te geven?

Pinterest is meer dan een platform met mooie plaatjes, inspirerende quotes, smakelijke recepten en stijlvolle interieurs. De unieke visuele stijl en de mogelijkheid om pinners naar jouw website te leiden is groot!

pinterest-ads-overview

Waarom kiezen voor Pinterest advertising?

Met meer dan 4,6 miljoen Nederlandse gebruikers (2024), heeft Pinterest zich ontpopt tot een digitaal prikbord. Het platform prikkelt niet alleen de creativiteit, maar bevat gebruikers die gericht op zoek zijn en sneller tot een aankoop overgaan dan andere social media platformen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Meng creativiteit met wat Pinterest-magie, en violà: ‘5 tips om het stroomverbruik van je tiener te verminderen’. “Serieuze onderwerpen” krijgen een frisse, visuele draai die niet alleen informeren, maar ook de Pinterest-liefhebber in ons allemaal aanspreekt.

5 Voordelen van Pinterest advertising

Pinterest is niet zomaar een platform, het is een plek waar je creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Ontdek de vijf voordelen:

 • Actieve en loyale gebruikers
  Pinterest is een bruisende community, bestaande uit 4,6 miljoen Nederlandse gebruikers, die op zoek zijn naar inspiratie en ideeën. Hier wordt de lust naar inspiratie nooit gestild.
 • Visuele inspiratie:
  Duik in een wereld waar beeld voorop staat. Met Pinterest advertising kun je op 100 creatieve manieren jouw product of dienst in beeld brengen.
 • Van pin naar conversie:
  De magie van Pinterest advertising ligt in de koopintentie van de gebruikers. 83% van de pinners heeft wel eens iets gekocht na het zien van een pin van een merk.
Leg jouw vraagstuk voor
pinterest-ad

Dit kun je verwachten, van idee tot succes

Doelgroep, budget, looptijd bepaling

We bepalen samen met jou de beste doelgroep, een geschikt budget en de looptijd van de campagne.

Campagnes opbouwen

Akkoord? Werk aan de winkel: wij gaan de campagne opbouwen en delen dit uiteraard met jou ter goedkeuring.

Campagnes live

Je campagne is live. En nu? We verzamelen de eerste data en verkrijgen inzichten.

Wekelijkse optimalisatie

Geen één campagne is op de eerste dag winstgevend. Om toe te werken naar een knallende campagne optimaliseren we deze wekelijks.

Maandelijkse rapportage

Wel zo fijn als jij weet hoe het ervoor staat. Naast onze telefonische of face-to-face gesprekken, delen we behaalde KPI's, actiepunten en zie jij het realtime dashboard. Samen blijven we sturen naar een winstgevende campagne - iedere maand weer.

Hoe werkt Pinterest advertising en wat levert het op?

Adverteren op Pinterest? Dat is als het vastpinnen van je reclame op een digitaal prikbord, waar jouw doelgroep ze ziet en denkt: ‘Hé, dat is inspirerend!’. Uiteraard wel met een commerciële twist. Wil je een Pinterest campagne opzetten? Bepaal dan eerst je marketingdoel. Is dit meer verkeer en is Pinterest SEO de uitweg of wil je focus leggen op merkbekendheid? Alles is mogelijk.

Samen jouw strategie bespreken?
afix-pinterest-feeds

Onze manier van werken

Geen onzin en snel resultaat. We bouwen geen luchtkastelen.

Eén vast contactpersoon gespecialiseerd in social media advertising.

We bepalen duidelijke doelstellingen en KPI’s.

Maandelijks ontvang je een rapportage met behaalde resultaten.

Vragen hebben is antwoord krijgen.

We houden van ons werk. En dat zie jij terug.

Samen naar online succes

Wil je Pinterest adverteren uitbesteden? Onze Afix’ers staan klaar om jouw merk naar een hoger niveau te tillen. Met een frisse, nuchtere en een tikkeltje eigenwijze benadering, duiken we diep in de wereld van Pinterest om een strategie te creëren die aanslaat bij jouw doelgroep. Durf jij de sprong te wagen naar online succes?

online marketing bureau Noord-Holland

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik meer verkeer uit mijn Pinterest?

Met Pinterest SEO plaats je linkjes (backlinks) achter je Pinterest afbeeldingen. Dit zorgt voor gratis verkeer naar je website.

Ontdek de Pinterest SEO

Is Pinterest SEO interessant voor de zakelijke markt?

Zeker, ook de zakelijke markt kan profiteren van Pinterest SEO. Er zijn tientallen ‘zakelijke’ onderwerpen die je kunt uitlichten.

Pinterest SEO voor de zakelijke markt

Hoe versterken Social en SEO elkaar?

De combinatie tussen Social en SEO wordt steeds belangrijker. Dit doe je door de juiste keywords te gebruiken in de content die je deelt.

Ontdek hoe het elkaar versterkt