Afix Oval
Jasmijn-Portret
Contact met
Jasmijn
Afix
  • Comeniusstraat 2C
  • 1817 MS Alkmaar
  • Nederland
Contact
Volg ons
Jasmijn-Portret

Jasmijn Vrolijk

Online marketeer

jasmijn@afix.nl

Met Jasmijn sparren over de laatste online marketing ontwikkelingen?


Solliciteren?

We willen je graag leren kennen, want voor de juiste mensen is er altijd plaats. Bekijk onze vacatures of upload hier direct je motivatie en CV.Particle Particle Particle
Particle Particle Particle
Blog
Remarketing nu cross device – Google Analytics update
11 april 2017
Online marketing
Particle Particle Particle Particle
Blog

Remarketing nu cross device – Google Analytics update

11 april 2017
Online marketing
Particle Particle Particle Particle

Vanaf 15 mei 2017 kunnen online marketeers gebruik maken van de nieuwe remarketingfunctionaliteit in AdWords en DoubleClick voor lijsten die in Google Analytics zijn aangemaakt. Voortaan kan een potentiële klant bereikt worden via verschillende apparaten, zolang hij of zij ingelogd blijft in een Google-account.

Waarom is deze nieuwe remarketingfunctionaliteit interessant? Ongeacht welk apparaat jouw potentiele klant gebruikt om je website te bekijken, de persoon blijft actief in de remarketinglijst. Voorheen werd dezelfde gebruiker op een ander apparaat gezien als een nieuwe gebruiker.

Remarketing is een ideale manier om je potentiële klanten opnieuw te bereiken en conversies te verhogen. Met remarketing bereik je mensen die jouw website op een eerder moment bezocht hebben en wellicht nog twijfelden over een aankoop. Met zeer gerichte en relevante advertenties bereik je deze mensen opnieuw en vergroot je hiermee de kans op een gewenste actie.

Waardevolle update voor marketeers

Dankzij deze update kun je blijven targeten op dezelfde persoon die geïnteresseerd is in jouw product of dienst, maar zich via verschillende apparaten oriënteert. Voorheen keek Google alleen naar cookies en mobile ID’s voor remarketing. De reden dat Google inspeelt op cross device remarketing, is de steeds groter wordende rol van mobiel: potentiële klanten zoeken steeds vaker even snel iets op, ook als ze onderweg zijn. Of dit nu gaat om het opdoen van inspiratie of het verzamelen van informatie, iemand is vaak al meerdere keren in contact geweest met jouw product of dienst op verschillende apparaten voordat hij of zij daadwerkelijk tot aankoop overgaat.

Na 15 mei kunnen online marketeers remarketing slimmer toepassen. De werkwijze blijft hetzelfde, alleen voorkom je nu situaties waarin je een bezoeker lastigvalt met onnodige remarketing: iemand die een product in het winkelmandje plaatst op zijn smartphone en vervolgens de aankoop voltooit via desktop, zal niet langer een boodschap ontvangen om de aankoop nog te voltooien.

Is het nodig om actie te ondernemen?

Zelf actie ondernemen is niet nodig. Wel is het belangrijk om je privacy beleid te controleren en zo nodig aan te geven op welke manier gegevens van bezoekers verzameld worden en worden gedeeld met Google.

Ben jij benieuwd hoe jij remarketing kunt inzetten voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op of .