Afix Oval
profile-eline-schumacher
Contact met
Eline
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
Volg ons
profile-eline-schumacher

Eline Schumacher

Head of Websites

eline@afix.nl

Heb je vragen over webdevelopment of zoekmachine optimalisatie? Eline staat je graag te woord.


  Particle Particle Particle
  Particle Particle Particle
  Blog
  5 praktische SEO tips: zo scoor je hoger in Google
  04 april 2017
  Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
  Particle Particle Particle Particle
  Blog

  5 praktische SEO tips: zo scoor je hoger in Google

  04 april 2017
  Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
  Particle Particle Particle Particle

  Hoger scoren in Google willen we allemaal, maar goed vindbaar zijn kost tijd, inspanning en vereist kunde. Toch kun je er zelf meer aan doen dan je in eerste instantie denkt. We delen hieronder vijf praktische en simpele SEO tips die je als website-eigenaar direct kunt toepassen om je vindbaarheid te vergroten.

  Zorg dat alle pagina’s goed geïndexeerd worden

  Google heeft tijd nodig om de pagina’s van een nieuwe website te indexeren. Staat jouw website al lang online en heb je het idee dat deze onvoldoende wordt gevonden? Controleer dan eens met deze eenvoudige tip of Google wel alle pagina’s van jouw website indexeert: tik in de zoekbalk ‘site:jouwdomeinnaam’ in, in ons geval ‘site:www.afix.nl’. De zoekresultaten die dan verschijnen, zijn de pagina’s die Google kan vinden. Mis je pagina’s? Dat kan meerdere oorzaken hebben:

  • Google leest je homepage wel, maar kan door een slechte navigatie- of linkstructuur de onderliggende pagina’s niet vinden. Maak daarom interne linkjes aan of verduidelijk je menustructuur.
  • Je hebt dubbele content op je website, zie tip 4.
  • Je verbiedt Google om je pagina’s te bekijken, controleer daarom robots.txt.

  Zorg ervoor dat je website snel genoeg laadt

  Een lange laadtijd is voor zowel de bezoeker als voor Google funest voor een website. Zorg ervoor dat je afbeeldingen upload die eerst gecomprimeerd zijn. Je kunt dit doen met Photoshop of via online tools. Het bestandsformaat wordt dan kleiner en de kwaliteit blijft behouden. De ideale bestandsgrootte is maximaal 1 MB. Door kleinere afbeeldingen te uploaden voorkom je een te lange laadtijd.

  Optimaliseer je lokale vindbaarheid

  Wil jij klanten in de regio bereiken? Pas dan lokale SEO toe. Verifieer hiervoor Google Mijn Bedrijf en voeg zoveel mogelijk bedrijfsgegevens toe, denk aan een telefoonnummer, adresgegevens en openingstijden. Google toont de drie beste lokale resultaten namelijk met locatie (Google Maps kaart) en bedrijfsgegevens. Ook reviews over je bedrijf worden hier getoond.

  Plaats op iedere pagina unieke content

  Het schrijven van webteksten kost tijd en je hebt niet altijd zin in zo’n klus. Toch is het belangrijk dat je je niet laat verleiden tot het kopiëren van tekst binnen je eigen website – en ook zeker niet tot het 1 op 1 overnemen van een tekst van een andere website. Google straft dit af door de betreffende pagina’s niet langer te tonen in de zoekresultaten.

  Garandeer veiligheid – niet alleen bij webshops

  Niet alleen webshops hebben een SSL-certificaat nodig. Google hecht veel waarde aan veiligheid en vanaf januari 2017 worden dan ook alle websites zonder SSL-certificaat als onveilig beschouwd. Met zo’n certificaat laat je zowel aan je bezoeker als aan Google merken dat persoonsgegevens op jouw website veilig achtergelaten kunnen worden. Een veilige website krijgt wat Google betreft voorrang in ranking.