Afix Oval
profile-eline-schumacher
Contact met
Eline
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
Volg ons
profile-eline-schumacher

Eline Schumacher

Head of Websites

eline@afix.nl

Heb je vragen over webdevelopment of zoekmachine optimalisatie? Eline staat je graag te woord.


  Particle Particle Particle
  Particle Particle Particle
  Blog
  Facebook Advertising voor recruiters: werving via social media
  19 oktober 2017
  Social media
  Particle Particle Particle Particle
  Blog

  Facebook Advertising voor recruiters: werving via social media

  19 oktober 2017
  Social media
  Particle Particle Particle Particle

  Als recruiter of HR-manager doe je er alles aan om goed in beeld te komen bij mensen die actief op zoek zijn naar werk. Maar hoe bereik je jouw overige publiek, zoals de mensen die al een baan hebben en minder actief op zoek zijn?

  Als recruiter of HR manager doe je er alles aan om de perfecte kandidaat te vinden. Je weet precies welke online vacaturebanken in jouw branche goed werken, je schrijft aantrekkende functieomschrijvingen, je hebt waardevolle connecties en je zet je vacatures zo nu en dan betaald uit op LinkedIn. Kortom, je bent goed in beeld bij mensen die actief op zoek zijn naar werk. Maar hoe bereik je jouw overige publiek, zoals de mensen die al een baan hebben?

  Wervingscampagne via Facebook

  Facebook Advertising. Het ligt misschien niet direct voor de hand, maar Facebook is bij uitstek een geschikt platform om de juiste kandidaten te vinden. Wij leggen deze manier van adverteren dan ook vaak voor aan recruiters en managers. Dit zijn de voordelen:

  • Je target profielen die precies passen bij jouw vacature, want je weet naar wie je op zoek bent. Je kiest iemand die woonachtig is in een bepaalde regio, met een bepaalde leeftijd, werkervaring, huidige werkgever, opleiding en interesses. Zo geef je Facebook de opdracht om je advertenties alleen te tonen in de tijdlijn van mensen die aan je ‘eisen’ voldoen.
  • Aan de specifieke doelgroepen die je hebt opgesteld toon je gerichte advertenties. Er zijn dagelijks miljoenen mensen actief op Facebook, dus een groot bereik heb je zeker. Nu is het de kunst om aan de verschillende doelgroepen relevante advertenties te tonen, alleen zo ga je verantwoord met je budget om. Des te relevanter je advertenties, des te lager de kosten per klik.
  • Naast het realiseren van meer traffic voor je vacatures, is er ook de mogelijkheid om je bestaande websitebezoekers te targeten op Facebook. Dit wordt retargeting genoemd. Zie je bijvoorbeeld dat je veel bezoekers op je vacaturepagina’s hebt, maar valt het aantal sollicitaties tegen? Met retargeting bereik je website bezoekers via Facebook opnieuw. Deze personen hebben al interesse getoond, maar oriënteren zich liever nog even. Ook aan hen kun je een relevante boodschap weergeven en deze potentiële kandidaten alsnog overhalen tot een contactmoment.
  • Facebook advertising is aantrekkelijk vanwege de lage kosten. Per klik naar je vacature betaal je variërend van 1 cent tot 2 euro.

   

  Gebruik Facebook naast je huidige kanalen

  Je houdt Facebook advertenties relevant door je huidige websitebezoekers en contacten uit te sluiten in een branding campagne. Zo bereik je telkens een nieuwe groep potentiële kandidaten. Andersom is dat ook mogelijk: richt je alleen op je bestaande websitebezoekers om hen over te halen alsnog te solliciteren. Dit noemen we retargeting via Facebook. Uitgaande van deze voorbeelden is Facebook geschikt als aanvulling op je huidige kanalen om een breder publiek te bereiken.

  En sponsored updates op LinkedIn dan?

  Het is per branche afhankelijk welk medium er beter werkt. Onze ervaring leert dat adverteren op LinkedIn over het algemeen prijziger is dan op Facebook. We sluiten dit social media platform echter nooit uit, maar we testen ze beide. Vaak zien we dat we met Facebook Advertising meer uit het budget kunnen halen, omdat er gewoonweg meer segmentatie- en optimalisatiemogelijkheden zijn.

  Snelle realisatie

  Nu je weet dat het je geen fortuin hoeft te kosten en dat je heel specifiek kunt aangeven wie jij wilt dat je advertenties zien, is het ook nog eens snel te realiseren. Stel, jij wilt binnenkort zichtbaar zijn in de tijdlijn van potentiële kandidaten, hoe gaat dat in zijn werk?

  1. We bepalen samen je doelen.
  2. We zoeken uit wie je doelgroepen zijn en hoe groot het bereik is.
  3. We adviseren m.b.t. maandelijks budget.
  4. We stellen advertenties op.
  5. We zorgen ervoor dat we alles mee meten, denk aan ingevulde sollicitatieformulieren of andere contactmomenten.
  6. We richten een advertentieaccount in en zorgen voor de juiste koppelingen.
  7. We zetten de vacatures live.
  8. Monitoren dagelijks de resultaten en sturen bij waar nodig.
  9. Rapporteren maandelijks zodat je altijd inzicht hebt in de kosten en resultaten.

  Wil jij weten hoe we jouw ideale kandidaat kunnen bereiken op Facebook? Hoe groot je bereik is en hoeveel je dit gaat kosten? Neem contact met ons op, we doen je graag een voorstel.