profile-mendie-wijker
Contact met
Mendie
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
Volg ons
profile-mendie-wijker

Mendie Wijker

Teamlead Online Marketing

mendie@afix.nl

Wil je een denderende Facebook en Instagram campagne waar je u tegen zegt? Kom in contact met Mendie!


  Particle Particle Particle
  Particle Particle Particle
  Blog
  De kracht en groei van video content
  17 maart 2021
  Online marketing
  Particle Particle Particle Particle
  Blog

  De kracht en groei van video content

  17 maart 2021
  Online marketing
  Particle Particle Particle Particle

  We communiceren en bereiken elkaar steeds meer door video. Niet voor niets zetten we de ene na de andere TikTok, Snap en Instagram Reels in elkaar. Om deze vervolgens te delen met onze vrienden en volgers. Video krijgt een steeds grotere rol.

  Op YouTube wordt er dagelijks 576.000 uur aan nieuwe content geüpload. Wist je dat het een persoon 50.000 jaar zou kosten om alle content op YouTube te bekijken? Onmogelijk natuurlijk, maar dit geeft goed aan hoeveel video content er aanwezig is op dit platform.

  Alle feiten op een rij

  Als je jouw social media opent kom je ongetwijfeld na een paar keer scrollen de eerste video tegen. Misschien bekijk je stories (waar veel bewegend beeld gedeeld wordt) vaker dan de posts op je tijdlijn. Helemaal niet gek, gezien de volgende feiten:

  • Video’s met een lengte onder de 2 minuten hebben een hogere engagement.
  • Video’s maken 87% van al het internetverkeer uit.
  • 58% van de mensen vertrouwen een merk meer wanneer het video’s deelt.
  • Video’s delen op je social media zorgt voor meer views.
  • 51% van de mensen kijkt video op YouTube, 45% op Facebook en 31% op Instagram.
  • 64% van de consumenten is eerder bereid een product te kopen wanneer zij een video hebben gezien.
  • Video blijft groeien en speelt een steeds grotere rol in het verkrijgen van website traffic.
  • Met video zoek je de interactie op en daarmee krijg je een oprechte connectie met je volgers.

  De voordelen

  Video content is voor veel bedrijven een grote nieuwe stap als het gaat om de creatie voor online marketing uitingen. Dat begrijpen wij hartstikke goed. Het is een nieuwe content vorm die weer nieuwe kennis en ervaring vraagt. Maar eenmaal beland in videoland wil je als bedrijf echt niet meer terug:

  • Je kunt een groot bereik genereren door video in te zetten.
  • Met een video trek je eerder de aandacht dan een stuk tekst.
  • Een video wordt eerder gedeeld.
  • Je wordt beloond door het algoritme.
  • Video groeit en zal de komende jaren blijven groeien, dus de tijd die je nu investeert gaat niet verloren. Deze groei is niet langer een trend, maar een blijvende verandering.

  Video duur? Nee echt niet

  De video die je deelt hoeft niet gelijk een peperdure bedrijfsvideo te zijn, dankzij de features als Instagram Reels en IGTV kan een video heel laagdrempelig worden opgezet. Houd wel bij het maken (of laten maken) van een video in je achterhoofd op welk kanaal je de video uiteindelijk wilt delen. Een video op LinkedIn zal een andere uitstraling vragen dan een video op Instagram Reels of TikTok.

  Wist je dat het maken van een webinar ook super laagdrempelig is? Dankzij een webinar is lead generation een makkie.

  Ik heb een video gemaakt en nu?

  Nu je video klaar is om gedeeld te worden met je doelgroep, stel je jezelf vast de vraag waar en hoe ga ik mijn video delen? Wij adviseren je om de video sowieso te delen op de social media kanalen van je bedrijf: Facebook, Instagram en LinkedIn. De video kan je op elk kanaal delen, maar je zal de tekst die je plaatst bij de video wel moeten aanpassen. Met elk social kanaal bereik je weer een ander deel van je doelgroep. Het is daarom ook slim om je video in meerdere formaten en lengtes te laten ontwikkelen. Zo kan je op Instagram via een story je video delen of er voor kiezen je video te uploaden als IGTV. Op Facebook en LinkedIn kan je de video in je tijdlijn uploaden en kan je in de tone of voice van je beschrijving de focus leggen op een ander deel van je doelgroep.

  Tip
  Upload je video altijd naar YouTube. YouTube is onderdeel van Google en ook Google vindt video helemaal leuk!

  Google loves Video

  “We zien in onze campagnes dat video meer bereik realiseert. Ook stories scoren beter dan enkele afbeeldingen of een carrousel in het nieuwsoverzicht. Dit geeft de kracht van video heel goed weer. Geef zelf toe; je ziet liever een korte video, dan een stukje tekst. Dankzij video nemen we informatie heel makkelijk tot ons. Wel moet je bij het inzetten van stories en video jezelf afvragen of deze vormen passend zijn bij de doelgroep die je wil bereiken.”
  – Mendie Wijker (Social advertising specialist bij Afix)

  Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video zegt meer dan tienduizend woorden. Daag jezelf en je team uit en ga aan de slag met video! Communiceren richting je doelgroep heeft een groter effect door het inzetten van video’s in plaats van alleen statische beelden als foto’s. Video groeit en zal ook de komende jaren verder groeien. Daarom zou jij ook vandaag je iPhone of camera erbij moeten pakken.