afix_mendie-wijker
Contact met
Mendie
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
afix_mendie-wijker

Mendie Wijker

Head of Marketing

mendie.wijker@afix.nl

Sparren over je content invulling of over de nieuwste trends en ontwikkelingen? Mendie helpt je graag verder.

Blog
De kracht en groei van video content
17 maart 2021
Online marketing
Particle Particle Particle Particle
Blog

De kracht en groei van video content

17 maart 2021
Online marketing
Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar

We communiceren vaker en bereiken elkaar steeds meer dankzij video. Niet voor niets zetten we de ene na de andere TikTok, Snap en Instagram Reels in elkaar om deze vervolgens te delen met onze vrienden en volgers. Video krijgt een steeds grotere rol.

Wist je dat er op YouTube dagelijks 576.000 uur aan nieuwe content wordt geüpload? Dat is immens veel. Het zou één persoon 50.000 jaar kosten om al die content te bekijken. Onhaalbaar…

Alle feiten op een rij

In jouw social media app kom je ongetwijfeld snel de eerste video tegen. Als je de feiten hieronder leest, snap je waarom stories (korte video’s) zo populair zijn.

 • Video’s korter dan 2 minuten hebben een hogere engagement dan langere video’s.
 • 87% van al het internetverkeer bestaat uit video’s.
 • 58% van de mensen heeft meer vertrouwen in een merk wanneer het video’s deelt.
 • Video’s halen meer views op social media dan foto’s.
 • 64% van de consumenten is eerder bereid een product te kopen wanneer zij een video hebben gezien.
 • Video blijft groeien en speelt een steeds grotere rol in het verkrijgen van website traffic.
 • Met video zoek je de interactie op en daarmee krijg je een oprechte connectie met je volgers.

De voordelen

Beginnen met video-content als online marketing-uiting is voor veel bedrijven een grote stap. Dat begrijpen wij hartstikke goed. Het is een nieuwe manier van content maken en delen, die om kennis en ervaring vraagt. Maar eenmaal belandt in ‘videoland’ wil je als bedrijf zijnde echt niet meer terug:

 • Je kunt een groot bereik genereren door video in te zetten.
 • Met een video trek je sneller de aandacht dan met een stuk tekst.
 • Een video wordt eerder gedeeld.
 • Je wordt beloond door het algoritme (video’s met hoge engagement komen vaker naar boven).
 • Video groeit en zal de komende jaren blijven groeien, dus de tijd die je nu investeert gaat niet verloren. Deze groei is niet langer alleen een trend, maar een blijvende verandering.

Video duur? Nee echt niet

De video die je deelt hoeft niet gelijk een peperdure bedrijfsvideo te zijn, dankzij de features als Instagram Reels en IGTV kan een video heel laagdrempelig worden opgezet. Houd wel bij het maken (of laten maken) van een video in je achterhoofd op welk kanaal je de video uiteindelijk wilt delen. Een video op LinkedIn zal om een andere uitstraling vragen dan een video op Instagram Reels of TikTok.

Wist je dat het maken van een webinar ook super laagdrempelig is? Dankzij een webinar is lead generation een makkie.

 

Ik heb een video gemaakt, en nu?

Nu je video klaar is om het wereldwijde web in te gaan, zijn er een aantal tips. Wij adviseren om de video sowieso te delen op de social media kanalen van je bedrijf: Facebook, Instagram en LinkedIn. Let er wel op dat je de beschrijving bij je post / de video aanpast, mocht je gaan voor een post op je tijdlijn. Met elk social kanaal bereik je namelijk weer een ander deel van je doelgroep. Het is daarom ook slim om je video in meerdere formaten en lengtes te laten ontwikkelen. Een story bijvoorbeeld vraagt om een ander formaat.

Tip
Upload je video altijd naar YouTube. YouTube is onderdeel van Google en ook Google vindt video helemaal leuk!

Google loves Video

“We zien in onze campagnes dat video meer bereik realiseert. Ook stories scoren beter dan enkele afbeeldingen of een carrousel in het nieuwsoverzicht. Dit geeft de kracht van video heel goed weer. Geef zelf toe; je ziet liever een korte video, dan een stukje tekst. Dankzij video nemen we informatie heel makkelijk tot ons. Wel moet je bij het inzetten van stories en video jezelf afvragen of deze vormen passend zijn bij de doelgroep die je wilt bereiken.”
– Mendie Wijker (Social advertising specialist bij Afix)

 

 

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video zegt meer dan tienduizend woorden. Daag jezelf en je team uit en ga aan de slag met video! Communiceren richting je doelgroep heeft een groter effect dankzij de inzet van video’s, in plaats van statische beelden. Je weet nu: video groeit en zal ook de komende jaren verder groeien. Pak daarom vandaag nog je iPhone of (fancy) camera and just do it.

Wie bereik je waar?

Als je precies wilt weten welke leeftijden je op welk social platform kunt bereiken, download dan onze social media cheatsheet als handig naslagwerk!