afix_jeremy-metselaar
Contact met
Jeremy
Afix
  • Comeniusstraat 2C
  • 1817 MS Alkmaar
  • Nederland
Contact
afix_jeremy-metselaar

Jeremy Metselaar

Head of Sales

jeremy.metselaar@afix.nl

Sparren over online marketing? Dan moet je bij Jeremy zijn.

Blog
Waarom WordPress? 8 redenen om te kiezen voor WordPress
19 april 2013
Websites
Particle Particle Particle Particle
Blog

Waarom WordPress? 8 redenen om te kiezen voor WordPress

19 april 2013
Websites
Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar Marketingbureau Alkmaar

Als internetbureau zijn wij dagelijks bezig met het ontwikkelen van websites en werken wij al jaren met WordPress als CMS (Content Management System). In deze blog komen we met argumenten waarom WordPress een ideaal CMS is voor bijna elke website. Draait jouw website al op WordPress?

Op het moment van schrijven maakt 17,6% van alle websites wereldwijd gebruik van WordPress. Daarmee is het aandeel van WordPress 54,7% van alle Content Management Systemen. WordPress is dan ook verreweg het meest gebruikte en populaire Content Management Systeem. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer internetbureaus van een eigen CMS overgaan op WordPress.

Waarom zou je kiezen voor WordPress?

8 redenen om te kiezen voor WordPress

 1. WordPress is gratis
De software van WordPress is open source en gratis te downloaden via nl.wordpress.org. Echter vergeet niet, een goede hosting provider en het inhuren van iemand die je website vorm geeft kost wel degelijk geld.

2. WordPress is eenvoudig in gebruik
Geen abracadabra, ingewikkelde codes of andere niet te begrijpen taal. De interface van WordPress spreekt voor zich. Het is geoptimaliseerd voor het eenvoudig publiceren en wijzigen van content. WordPress maakt het makkelijk om een pagina of blog te wijzigen en iedereen kan er snel mee leren werken.

3. Duizenden plugins
Plugins zijn kleine uitbreidingen voor specifieke functies, de bibliotheek van WordPress telt duizenden plugins.
Een contactformulierprintfunctiesocial media knoppen of andere speciale wens? Allemaal geen probleem. Er is altijd wel een plugin voor. Had ik al gezegd dat plugins bijna altijd gratis zijn?

WordPress plugins

4. Zoekmachine vriendelijk (Search Engine Optimization)
WordPress en zoekmachines houden van elkaar. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is bijna een heilig woord als je aan de slag gaat met een eigen website. Want wat als niemand jouw website kan vinden?
WordPress websites zijn van zichzelf SEO geoptimaliseerd en doen het dan ook goed in Google. Matt Cuts, een belangrijke man van Google, zei het volgende over WordPress in een interview: “WordPress is made to do SEO well”. Is dat voor jou niet goed genoeg? Dan is er nog de SEO plugin van Yoast die met 4,5 miljoen downloads nog een stapje verder gaat.

5. Simpel installeren
WordPress is in een paar stappen eenvoudig te installeren. Met een kwartiertje is je website online. Wanneer dit toch nog te lastig blijkt, geen probleem. Door de populariteit zijn er genoeg aanbieders en experts ontstaan die je kunnen helpen bij het opzetten van jouw WordPress website of weblog. En dit hoeft je niet altijd de hoofdprijs te kosten. Voor elk budget is er een passende WordPress oplossing beschikbaar. Hulp nodig bij installatie? Neem gerust contact op.

6. Duizenden thema’s beschikbaar
De meeste WordPress websites ontwerpen wij op maat, zodat deze helemaal aansluit bij de gewenste huisstijl. Maar dat is niet voor iedereen weg gelegd. Een kleine zelfstandige kan meer waarde hechten aan een goede, voordelige en snel realiseerbare oplossing. Het uiterlijk van de website is dan wel belangrijk, maar het hoeft niet exact binnen een bepaald design te passen. In dat geval bieden de duizenden gratis en betaalde thema’s een zeer goede en goedkope oplossing. Betaalde, maar over het algemeen kwalitatief goede thema’s vind je bijvoorbeeld bij Themeforest.

7. Beveiliging
De WordPress ontwikkelaars zitten er bovenop. Zodra er gaten in de beveiliging worden gevonden volgt er direct een update van de software. Natuurlijk is het dan wel zaak om dat soort updates te volgen en zo spoedig mogelijk te installeren. Daarbij is de beveiliging goed te regelen met wat eenvoudige extra maatregelen zie: plugins bij punt 3.

8. Gebruikt door grote namen
WordPress wordt professioneel ingezet door grote persbureaus, multinationals, beroemdheden, politici en ga zo maar door. Kijk maar eens bij: Top Gear, Anouk, CNN, Radio 538 en NRC.next.

Wist je trouwens dat deze site ook met WordPress is gemaakt?

Update:

Deze blog is in 2013 is geschreven en nog altijd is WordPress het meest gebruikte platform voor het bouwen van websites. Bovenstaande argumenten kloppen nog steeds en sterker nog, er zijn een hoop argumenten bijgekomen om te kiezen voor WordPress. Maar wist je dat er ook een new kid in town is? Deze new kid heet Webflow. Ontdek alles over Webflow en de verschillen met WordPress.