Afix Oval
Eline-Portret
Contact met
Eline
Afix
  • Comeniusstraat 2C
  • 1817 MS Alkmaar
  • Nederland
Contact
Volg ons
Eline-Portret

Eline Schumacher

Projectmanager

eline@afix.nl

Heb je vragen over webdevelopment of zoekmachine optimalisatie? Eline staat je graag te woord.


Solliciteren?

We willen je graag leren kennen, want voor de juiste mensen is er altijd plaats. Bekijk onze vacatures of upload hier direct je motivatie en CV.Particle Particle Particle
Particle Particle Particle
Blog
Social media gebruik Nederland 2018: jongeren stappen af van Facebook
09 februari 2018
Online marketing
Particle Particle Particle Particle
Blog

Social media gebruik Nederland 2018: jongeren stappen af van Facebook

09 februari 2018
Online marketing
Particle Particle Particle Particle

Newcom publiceerde onlangs het Nationale Social Media Onderzoek 2018. Dit is een landelijk trendonderzoek naar het gebruik en de verwachtingen van social media. De conclusies geven onder andere inzicht in de grootste platformen, de snelst groeiende kanalen en het gebruik per leefdtijdscategorie.

Gebruik Instagram stijgt, Facebook stagneert

Eigenlijk wist je het al. Je neefje, nichtje, jongste dochter of zoon zit niet meer op Facebook. De doelgroep op het platform wordt ouder en dat leidt ertoe dat jongeren tot 20 jaar zich niet meer verbonden voelen met Facebook. Leeftijdsgenootjes zijn er steeds minder vaak te vinden en daarom voelt het gros van de jongeren er zich gewoonweg niet meer thuis. In 2017 gebruikte 54 procent van de jongeren Facebook dagelijks, dat percentage ligt nu nog rond 43 procent en volgens het onderzoek zet deze trend zich voort. Jongeren tot 20 jaar besteden hun tijd liever op Instagram en Snapchat.

Instagram gebruik 2018

Sterke positie Facebook in oudere leeftijdscategorie

Het gebruik van Instagram groeit niet alleen sterk onder jongeren, maar onder alle leeftijden is er groei zichtbaar. Dit medium heeft nu 4,1 miljoen gebruikers, waarvan 2,1 miljoen zich dagelijks op het platform bevindt. Het aantal Facebook-gebruikers stagneert juist. Moeten we Facebook nu afschrijven? Absoluut niet. Facebook heeft nog steeds een sterke positie als het gaat om dagelijks gebruik in de leeftijdscategorieën van 20 jaar en ouder. Samen met WhatsApp wordt Facebook dagelijks het meest gebruikt vergeleken met andere social media.

Dagelijks gebruik social media

Gebruik en vertrouwen

Kijkend naar de algemene ontwikkeling van social media blijft het gebruik redelijk stabiel (90 tot 100%). Ook de verwachtingen van en het vertrouwen in social media blijven min of meer gelijk vergeleken met de afgelopen jaren. Het vertrouwen blijft nog redelijk laag: 66% van de ondervraagden maakt zich zorgen over de doorverkoop van gegevens en 57% weet niet of social media te vertrouwen zijn.

Des te meer redenen om dus goed na te denken over hoe je jouw doelgroep online benadert. Wil je advies inwinnen over het inzetten van social media? of of bel even. Dan vertellen we je graag meer!

Bron