Afix Oval
profile-mendie-wijker
Contact met
Mendie
Afix
 • Comeniusstraat 2C
 • 1817 MS Alkmaar
 • Nederland
Contact
Volg ons
profile-mendie-wijker

Mendie Wijker

Online marketeer

mendie@afix.nl

Wil je een denderende Facebook en Instagram campagne waar je u tegen zegt? Kom in contact met Mendie!


  Particle Particle Particle
  Particle Particle Particle
  Ons werk
  Mariniersmuseum
  Online marketing
  Gerealiseerd door
  profile-mendie-wijker
  Particle Particle Particle Particle
  Case

  Mariniersmuseum

  Online marketing
  Gerealiseerd door
  profile-mendie-wijker
  Particle Particle Particle Particle

  Mariniers bekender maken in Rotterdam

  Het Mariniersmuseum: het stoerste museum van Nederland! Als je er nog nooit geweest bent, breng dan zeker een keer een bezoek.

  Hoe zorg je ervoor dat de naamsbekendheid van je bedrijf en betrokkenheid onder je volgers groeit? Dat is precies wat wij deden voor het Mariniersmuseum. In een half jaar tijd groeide het aantal volgers op de Facebookpagina met 221% en is het conversiepercentage met 100% gestegen. En de betrokkenheid? Die steeg ook! Benieuwd hoe we dit hebben gedaan? Lees dan snel verder.

  Wie wil er nu niet bekender worden?

  De grootste wens van ieder bedrijf: een grotere naamsbekendheid. Maar hoe zorg je hiervoor? Het antwoord: jouw doelgroep kennen en aanwezig zijn op de kanalen waar je doelgroep ook aanwezig is. Zo hebben we de juiste doelgroep weten aan te spreken door de juiste beelden en teksten te gebruiken.

  Is dat alles wat we gedaan hebben? Nee, natuurlijk niet. Een campagne loopt niet in één keer gelijk goed. Door goed te kijken naar de data en de juiste optimalisaties uit te voeren zijn we in stijgende lijn vooruit gegaan!

  Wat we hebben gedaan

  Voor de social media campagnes van het Mariniersmuseum zijn we begonnen met het inzetten van Facebook en Instagram. Waarom Facebook en Instagram? Heel simpel, hiermee slaan we twee vliegen in één klap en bereiken we een brede doelgroep om de naamsbekendheid van het Mariniersmuseum te vergroten. Op deze twee kanalen zijn 16,4 miljoen Nederlanders aanwezig! Wil je meer weten over adverteren op social media? Bekijk dan de pagina: social media advertising.

  Sinds de start van de samenwerking in juli 2020 is de inzet van de campagnes gelijk merkbaar geweest in het museum. Ondanks Corona weten we zichtbaar te blijven met het Mariniersmuseum door de following te laten groeien op Facebook. Een like campagne ouderwets? Echt niet! Het is juist een goede manier geweest om meer following op Facebook te krijgen en zo de naamsbekendheid van het Mariniersmuseum te vergroten en zichtbaar te blijven met organische content.

  Het resultaat na een halfjaar samenwerken:

  • Een groei van 350% in het aantal Facebook vind-ik-leuks.
  • Conversiepercentage: door de campagne zijn er online via social media 10,7% meer tickets verkocht. Ondanks het virus dat begint met de C hebben we het aantal aankopen weten te verhogen met de inzet van de campagnes. Zonder social campagnes waren er 10,7% minder tickets verkocht.
  • We zijn minimaal 3 keer zichtbaar geweest bij de relevante doelgroep, waardoor we 500.000 personen hebben bereikt.

  Dit is waar wij energie van krijgen!

  “Bij Afix zijn we met open armen ontvangen, de persoonlijk benadering van Afix is heel prettig en daarnaast ben je ook nog in goede handen bij Benny en Mendie. Ze nemen je aan de hand door het proces van online marketing, houden je op de hoogte van trends en kijken waar ze kunnen bijsturen om de doelstellingen van het bedrijf of instelling te behalen.
  Nieuwe ideeën uitwerken, zoeken naar nieuwe doelgroepen, campagnes opzetten Afix ondersteunt. Heel fijn omdat je niet overal expertise in kan hebben. Betekent het dat je achterover kan leunen, nee! Mee kijken en actief blijven voor je organische volgers en kijken of je campagnes doen wat jij wilt dat ze doen.”
  – Susan van ‘t Slot, marketing communicatie Mariniersmuseum

   

  Ook social advertising inzetten?

  Wil je ook je doelgroep beter bereiken en meer likes, conversies of aanmeldingen ontvangen door de inzet van social media? Voor ieder doel is maatwerk nodig en checken we welke kanalen het beste ingezet kunnen worden. Wil je meer lezen over hoe wij social advertising inzetten?

  Ben je momenteel al zichtbaar door de inzet van campagnes en ben je benieuwd wat er beter kan? Vraag dan een gratis quickscan aan, dan geven wij je hapklare verbeterpunten.

   
  Laat ons weten wat jouw doelstelling of uitdaging is dan kunnen we vrijblijvend even sparren! Stuur ons een chat bericht, mail naar info@afix.nl of bel ons via 072 820 0251.