Afix Oval
Jessy Smith
Contact met
Jessy
Afix
  • Comeniusstraat 2C
  • 1817 MS Alkmaar
  • Nederland
Contact
Volg ons
Jessy Smith

Jessy Smith

Designer

jessy@afix.nl

Toe aan een gelikte nieuwe website? Jessy staat je graag te woord.


Solliciteren?

We willen je graag leren kennen, want voor de juiste mensen is er altijd plaats. Bekijk onze vacatures of upload hier direct je motivatie en CV.Particle Particle Particle
Particle Particle Particle
Ons werk
Letselschade Kompas
Websites
Gerealiseerd door
Jessy Smith
Particle Particle Particle Particle
Case

Letselschade Kompas

Websites
Gerealiseerd door
Jessy Smith
Particle Particle Particle Particle

Een letselschadebureau. Daar krijg je mee te maken als je rechtsbijstand nodig hebt. Bijvoorbeeld na een verkeers- of bedrijfsongeval. Het is dan wel zo fijn als je snel en makkelijk hulp kunt vragen. Kosteloos ook, zonder tussenkomst van een dure advocaat. Afix kreeg de vraag om voor Letselschade Kompas.nl een opvallende, unieke maar vooral overzichtelijke website te bouwen. And so we did.

 

Website realisatie Letselschade Kompas

Klantvraag

Wat was de opdracht? Meedenken over een redesign van de oude website. Want die was behoorlijk corporate. Prima voor toen, maar Letselschade Kompas slaat nu een nieuwe richting in: het melden van schade zo eenvoudig mogelijk maken voor iedereen.

En hoe gaan we dan bij Afix te werk? Brainstormen, zoeken naar voorbeelden in dezelfde branche – maar ook spieken bij andere branches. Ontwerpen vanuit usability en mobiele bruikbaarheid. Sparren met de klant over de inhoud. Stijlkeuzes maken!

Zo hebben we nagedacht over het kleurgebruik binnen de website. Want hoe maak je veel geschreven content toegankelijk en makkelijk vindbaar voor bezoekers? Een slimme navigatie is daarin key. Onderscheid benadrukken we in kleuren: de ongevallen: groen, letselschade: blauw en schadevergoeding: oranje. Niet alleen doorgevoerd in het top-menu (zie mouse-overs), maar ook als navigatieblokken onderaan de homepage.

Speels en begrijpelijk

Heldere, donkere kleuren hebben we ingezet voor daadkracht. Ronde vormen en zachte kleuren voor toegankelijkheid.

Ieder ongeval of letsel duiden we aan met een illustratie. Een goede manier om bezoekers toch in 1 opslag het onderwerp van de pagina te tonen – voordat ze duiken in de echte materie.

We wilden het rustig houden, maar niet statisch. Kleine, subtiele elementen zorgen voor dynamiek. Zie bijvoorbeeld het rinkelende telefoontje bij mouse-over in het top-menu van de website. We sporen bezoekers aan te klikken op call to actions door kleine bewegingen, bijvoorbeeld de pijltjes die bij knoppen een klein beetje naar voren schuiven. De details die je in eerste instantie niet opmerkt, maar die er wel zijn. En dat kenmerkt onze designs!

PageSpeed score van 97/100 door Google

SEO improvements

Wat je als ondernemer absoluut niet wilt, is dat je nieuwe site ten opzichte van je oude site slechter presteert in de zoekmachines omdat het fout gaat tijdens de migratie.

Voor Letselschade Kompas hebben we dan ook alle content in kaart gebracht en vervolgens een 301 redirect plan gemaakt. Het is dus ook belangrijk om na te denken over de nieuwe structuur van je website! Wij zullen onze klanten hier altijd op attenderen.

Het doel van de website is het realiseren van zoveel mogelijk aanvragen – vanuit heel Nederland. Mede dankzij een supersnelle laadtijd (score 97 uit 100) zal de website meer punten scoren bij de zoekmachines. Ook de mobiele weergave is zo veel mogelijk geoptimaliseerd voor de gebruiker als voor Google – want ook een fijne mobiele usability is voor ons een van de pijlers geweest tijdens de ontwikkeling.

Misschien denk je nu: ‘deze stijl zou ook wel passen bij mijn bedrijf’. Of heb je misschien hele andere ideeën over hoe jouw website eruit zou moeten zien? Afix is here to help. Bekijk ook onze andere cases voor meer inspiratie.