afix-grey_roberto
Contact met
Roberto
Afix
  • Comeniusstraat 2C
  • 1817 MS Alkmaar
  • Nederland
Contact
Volg ons
afix-grey_roberto

Roberto Dekker

Designer & Front-end Developer

roberto.dekker@afix.nl

Toe aan een nieuwe website? Roberto helpt je graag.

Particle Particle Particle
Particle Particle Particle
Ons werk
Esther’s Cookery
Webshops
Gerealiseerd door
afix-grey_roberto
Particle Particle Particle Particle
Case

Esther’s Cookery

Webshops
Gerealiseerd door
afix-grey_roberto
Particle Particle Particle Particle

Esther & Afix gaan way back

Sinds de start van haar vegetarische kookstudio Esther’s Cookery in 2016 is Afix online partner. Esther heeft het een paar keer uitgemaakt, maar keert telkens als een boemerang terug. Wij snappen dat wel ;)

Esther geeft workshops, verkoopt producten, laat groepen dineren in haar kookstudio en geeft masterclasses. Alles vega, werelds geïnspireerd en de groenten komen uit eigen moestuin. De Cookery heeft inmiddels een mooie naam opgebouwd in én buiten Amsterdam en Esthers eerste boek – NOSH – ligt in de schappen.

Succes komt niet vanzelf, dat zal iedere ondernemer beamen. Er is ongelooflijk hard gewerkt door Esther en haar team om tot dit punt te komen. Afix investeerde mee. In 2018 lanceerden we bijvoorbeeld de landingspagina Koken in de Pijp om de vegetarische kookworkshops gerichte publiciteit te geven met een Google Ads campagne.

De volle focus ligt nu op haar hoofdwebsite: estherscookery.nl. De WooCommerce webshop, die voorheen op dit domein draaide, was houtje touwtje in elkaar gezet. Gewoon een verzameling aanpassingen door de jaren heen. Dat werd onoverzichtelijk, druk en het straalde niet meer uit waar Esther voor stond. Het werd tijd voor iets nieuws.

Die website moest aangepakt worden. Het basisingrediënt qua look and feel? Haar kookboek NOSH. De uitvoerder? Afix. Wij blij, want het boek is prachtig ontworpen. Laat ons dit maar vertalen naar een mooie webshop. Wat Esther wilde? Rust, professionaliteit en het echte familiegevoel overbrengen. Dat laatste omdat Esther de kookstudio samen runt met haar man Jaier.

Aanschouw zelf, nieuw versus oud

 

Webflow to WooCommerce

Hoe gingen we achter de schermen te werk? Volledige design vrijheid is wat we wilden, dus we begonnen in Webflow. We maakten daarbinnen een mooie vertaling van boek naar webdesign. We gebruikten het font, de kleuren en kozen bijpassende icons. Esther heeft geweldig beeldmateriaal, waar we als webbouwers super blij van worden. Dit alles viel mooi samen.

Dan het webshop-gedeelte. Webflow heeft een e-commerce functionaliteit, maar ondersteund tot op heden nog geen iDEAL betalingen. Heel onhandig als je Nederlandse bestellingen wilt aannemen. Dus, hoe verder? Het webshop-gedeelte bouwden we in WooCommerce, waar het CMS WordPress achter hangt. WooCommerce is een functioneel en degelijk systeem dat Esther makkelijk kan beheren.

Best of both worlds

Hoe werkt dat dan? Want: twee systemen, één website. Natuurlijk, hier dachten we van tevoren goed over na. We kwamen uit op Udesly.

Udesly koppelt Webflow aan systemen als WordPress of Shopify. Wij waren dus in staat om het Webflow design met behulp van de tool Udesly om te toveren tot een custom ontworpen WooCommerce shop. Zo is het eindresultaat niet alleen uniek en op maat, maar draait ‘ie ook nog eens verdomde goed aan de achterkant.

En nu?

Optimaliseren waar nodig. Want een website is nooit af. Daarnaast vraagt de corona-tijd om flexibiliteit – wij denken graag mee.

Hebben we je interesse gewekt? Reach out!